Duettegardiner

Duettgardin är, enkelt uttryckt, en plisségardin med ett extra tyglager. En duettegardin är dubbel och mellan de två tyglagren skapas sexkantiga fickor, vilket ger denna gardin mycket speciella egenskaper. Precis som med en plisségardin kan du antingen låta en duettegardin hänga löst eller fästa den i fönsterramen. Det går därför att använda en duettegardin till ett vippfönster, ett takfönster eller till alla andra typer av lutande fönster. Med duettegardiner kan du precis som med en plisségardin välja om du vill täcka hela fönstret, fönstrets övre del eller fönstrets nedre del. Du kan alltså alltid skydda dig mot det riktigt starka solljuset samtidigt som du släpper in ljus och dessutom kan du alltid skydda ditt rum från insyn. Duettegardinens unika design med dubbla tyglager och luftfickor gör dock att denna gardin kan göra saker som inte plisségardinen kan.

Klimat

Duettegardinens unika design ger den lika unika egenskaper. Ingen annan gardin skyddar lika bra mot starkt solljus, solljuset är sällan så starkt att det klarar att ta sig igenom två lager tyg. Har du ett rum som alltid blir outhärdligt varmt under soliga dagar kommer denna gardin att kunna lösa problemet för dig. De dubbla tyglagren och luftfickorna gör också att duettegardinen skyddar mot kyla. De dubbla tyglagren och luftfickorna skyddar så effektivt mot kyla att det ger mätbara effekter, vilket du kommer att märka på elräkningen. En duettegardin är perfekt att använda i ett sovrum eftersom den fungerar utmärkt som mörkläggningsgardin och dess isolerande egenskaper håller temperaturen konstant i sovrummet under hela natten.

Ljud

Den unika designen isolerar inte bara mot värme och kyla, de dubbla tyglagren och luftfickorna ger också rummet bättre akustik och dämpar störande ljud. Duettegardiner är därför utmärkta för användning i sorliga konferensrum, matsalar eller i lägenheter där ljud från trafiken kan störa nattsömnen. Ytterligare en stor fördel med denna typ av gardiner är att de är riktigt snygga.