Isolera husgrund

En grundisolering är något som är mycket viktigt för ett hus av flera olika anledningar. Dessa skyddar bland annat huset från otrevligheter som fukt- och mögelskador, och gör även huset varmare vilket på så vis sänker energikostnaderna.

Hur gör man då när man ska byta grundisolering för ett hus? Detta är inget man gör på egen hand, utan det krävs att man anställer professionell hjälp. De arbetare man anlitar börjar då med att med hjälp av en grävmaskin gräva rent runt hela huset. När man efter att ha gjort detta kommer åt grundväggarna så börjar man sedan rengöra dem, och upptäcker man här skador och annat så reparerar man och fixar till detta.

Därefter sätter man igång med själva grundisoleringen genom att placera isoleringsmaterialet runt husets grund. Förutom att ha en uppvärmande effekt suger dessa ut fukten ur grundväggen. Ett populärt material för detta är så kallade pordränskivor. Man försäkrar sig sedan om att dessa ska vara skyddade och att man inte riskerar jordintrång mellan dem och husväggen genom att sätta fast en täcklist på deras överkant. Man förser även dessa täcklister med något kallat en fuktspärr, och det gör man för att se till att vatten inte kan läcka in mellan dem.

När man är klar med det här gjort är man i stort sett klar med hela grundisoleringen, och sedan återstår bara att täppa igen diket runt huset och återställa tomten till det sätt den såg ut på innan man påbörjade jobbet med grundisoleringen. Efter detta finns det alltså en stor mängd fördelar med den nya grundisoleringen att dra nytta av, och trots att det kostar en del pengar är det något man i det långa loppet kommer att spara pengar på. Fukt-och mögelskador kan nämligen bli betydligt dyrare att fixa om de tillåts växa till sig under tillräckligt lång tid, och dessutom kan hälsan för de som bor i huset utsättas för allvarlig fara om man inte åtgärdar detta.