Måla utomhus och att välja en bra färg som håller!

Att välja en utomhusfärg handlar om att välja rätt kulör, rätt kvalitet och en färg för rätt ändamål. En utomhusfärg måste tåla väder, vind, sol och regn, speciellt i Sverige med de skiftande årstiderna. Dessutom finns det mycket mer att tänka på när det kommer till att måla utomhus så som tillbehör och tvättning av det som ska målas bland annat. I denna artikel kommer vi ge dig tips om detta! Hitta utomhusfärg hos Färghuset.

Vilken färg ska du välja?

Börja med att kolla upp vilka färger som passar den typ av material som du ska måla. Trä, puts och plåt kräver alla olika typer av färg. Välj sedan en färg som har hög kvalitet samtidigt som den är prisvärd, läs gärna på om olika färger. Om du ska måla om huset bör du också tänka på att du inte får måla huset i vilken färg som helst.

Förarbete och hjälpmedel

När det kommer till att måla om utomhus krävs en del förarbete. De ytor som ska målas måste tvättas av ordentligt, använd med fördel en högtryckstvätt. Ibland kan den gamla färgen behöva skrapas bort innan du målar. Tänk också på att du kan behöva hjälpmedel så som byggställning eller en stabil stege ifall du ska nå högt upp, till exempel om du målar om ditt hus eller garage.